Potetrampa.no


Informasjon om potetrampa


Potetrampa er lokalisert 5 kilometer øst for Stjørdal sentrum, kun 8 meter fra E14. Bildet er tatt fra vest og mot Hegra. Det ligger 200meter etter Bergskleiva/steinbruddet i en markert S-sving.

Her kan man kjøpe nysorterte poteter fra juli og forhåpentlig til neste sommer. Åpent hele døgnet og basert på selvbetjening. Her selges nysortert potet av høy kvalitet hele året til gode priser. Skulle man være misfornøyd så ikke nøl med å ring/sms til 98673346.


Beskrivelse av ulike sorter potet og egnethet


Asterix: Kokefast potet som er rosa i skallet og avlang/rund i fasong. Mest solgte sorten. Trenger ikke skrelles nå da skallet er svakt. Egnes ikke for lagring før senere i høst.

Berber: Tidligpotet av god kvalitet og mer smak enn importert vare. Lys i skallet og ganske fast. Trenger ikke å skrelles. Kan både kokes og stekes. Egnes ikke for lagring.

Stor asterix: Store asterixpoteter som enten kan kokes, skjær i to for kortere koketid, eller også bakes om man vil. Spare tid på skrelling er en fordel med dem. Ikke enda klar for salg. Kommer kanskje senere i høst

Fakse: Mer melen potet men likefull kokefast som er hvit/gul i skallet og rundere i fasongen. Fin smak. God til både baking og veldig god stekt. Prøv hasselbakt av Fakse :-)

Mandel: Avlange poteter med mer smak som ikke bør kokes på ordinær måte. Heller dampes på rist. Store mandler er veldig gode å steike i panne eller ovn, med olje og salt, evt annet krydder etter oppkutting i skiver. Egner seg godt til potetstappe og festmiddager. Ikke enda klar for salg

Pimpernell: Mest melen potet som man skal passe på litt under koking. God gammel sort som fortsatt har mange tilhengere. Ikke enda klar for salg

Tapas: Små poteter som kan vaskes og kokes i saltvann og eller stekes i ovn med olje og salt/krydder. Stekes og kokes med skallet på¨.

Gulløye: Ekslusiv nordlandspotet som kokes eller stekes med skall. Mye smak. Melen

Cerisa: Avlang rød potet med gult kjøtt. Kokefast og god smak. God både stekt og kokt.

Mobil: 986 73 346